A Pillangó Alapítvány egy nem-kormányzati szervezet, amelynek küldetése a rászoruló közösségek oktatásának, kultúrájának és álmainak  támogatása. Alapítványunk működési szabályzata lehetővé teszi valamennyi régióval való együttműködést. Jelenleg munkánkban elsődlegesen Kelet-Európa támogatásra szorult területeire koncentrálunk.

A történelmileg jelentős és hagyományokban gazdag kelet-európai országok tartósan hozzájárultak az egész világ kulturális és gazdasági örökségéhez. A vasfüggöny 1989-es lebontása óta bizonyos vidéki közösségek önmagukra támogatás nélkül maradtak. Annak ellenére, hogy ez a régió része az európai közösségnek, a fejlett országok szintjén való hozzáférés az erőforrásokhoz nyugat és kelet között egyenlőtlen maradt.

Annak a rendszernek a maradványai, amely nem értékelte az egyént, a kulturális és nemzetiségi sokszínűséget vagy a társadalmon belüli mobilitást továbbra is akadályt jelentenek a különféle nemzeti kisebbségek számára. A régióban érvényben lévő gazdasági megszorítások miatt ezeknek az elhanyagolt, hátrányos helyzetű közösségeknek a támogatása meglehetősen csekély. Alapítványunk célja azoknak az eszközöknek és lehetőségeknek a támogatása, amelyek jobb fejlődési körülményeket biztosítanak ezen közösségek tagjainak, megőrizve a területek hagyományos jellegzetességeit.

Legfontosabb célkitűzéseink az oktatás, az élő hagyományos kultúra védelme és az álmok megvalósítása. Mindez nem valósítható meg megfelelő anyanyelvi oktatás nélkül, a gyerekek nem tudnak eleget tenni a globális integráció által létrejött követelményeknek. Továbbá hiszünk abban, hogy minden kultúra, nemzeti hagyomány és szülőföldhöz való kötődés gyökereit gondosan ápolni kell.

Hiszünk abban, hogy a munka segítségével megteremthetjük azt az életet, amelyet megálmodtunk.

Legyen Ön is részese eredményeinknek. Kérjük, támogassa munkánkat a jelenben és a jövőben.